Print this page
Rate this item
(1 Vote)
answering singles' questions answering singles' questions generated by Overflow Radio Media

Answering Singles' Questions

By Overflow Radio Media Published December 17, 2013

Answering Singles' Questions

Question 1
Why do brothers in church in spite of the command from God, for the marriage bed to be undefiled, still ask for sex during dating and courtship? (Heb. 13:4)

Answer:

  1. Asking for sex during dating and courtship is against Gods will and should not be entertained or allowed to fly.
  2. Singles ask for premarital sex for the one or more of the following reasons;

-Ignorance

-Unredeemed life, in other words; not born again And to such persons they do not see it as but fun.

- some want to test sexual compatibility; You do not need to have premarital sex to test compatibility. If God says do not then don’t.

-Sexual

When premarital sex is deliberately indulged, there is a high price repercaution because its fornication and sin against your body

  • 1Co 6:19 What? know ye not that your body is the temple of the Holy Ghost which is in you, which ye have of God, and ye are not your own? 1Co 6:18  Flee fornication. Every sin that a man doeth is without the body; but he that committeth fornication sinneth against his own body.

There is a difference between seeming to be holy and being holy.
He is not a Christian if he asks for sex, counsel him to rededicate his life to Christ.
if you defile your marriage bed, you have attracted a curse. Reject his advances, exit, delete and reformat your system...

Question 2.
How do I get to know if my current relationship is God's will for me?

Answer:
1. It must pass the compatibility test.
2. There must be zero or little arguments.
3. He/she must be your friend.
4. You must hear God's word on the matter.
5. Your pastor and parents must be in agreement with your choice.
6. You must have no doubt in your heart.

Question 3.
There was a a point made by Pastor Sunday Sorbari (ARP) during his teaching which was quite contradictory. On one hand, ladies are not to waste their time with a man who is not financially buoyant or without a career, while on the other hand they are not to look down on a brother who nothing that indicates he's ready for marriage. Which should we believe?

Answer:
The teaching wasn't contradictory, a man who doesn't have a job should not think of marriage as he will need to maintain his woman.
A lady you don't spend for will be spent on by another man but please note, it not by quantity but how heart filled your gestures are.
Providing for your woman also earns you her respect.

Question 4.
Can marriage counselling be done here and also transfer the wedding ceremony to another living faith church branch in another state?

Answer:
Yes, marriage can be done here and transferred to church branch any where in the world.

Question 5.
How do we express our faith?

Answer:
Trust in God by holding onto him through absolute obedience.

Question 6.
Can a single lady marry a divorcee with two kids?

Answer:
What was the reason for the divorce? Did he have a hand in it or contribute actively or passively to it? Is he a genuine believer and God fearing? is he in active service in Gods house? Do you love him? Are you mentally prepared to take care of the two children as your own?
if yes, then you can go ahead and marry him.

Question 7.
I have three ladies which I have in mind to marry and I have not had sex with any of them. I don't who to pick, how will I know the right one me?

Answer:
Do a table of compatibility and grade them accordingly e.g. spiritually, medically, and emotional, etc.
Their grades should be compared. Also look at Amos 3:3.
Ask yourself... Which one do I agree most with? Which do I have visionary compatibility with?
Take a day or two of prayers and fasting, if still in doubt meet a your pastor or Mega for further counselling.
 

Question 8.
Can I continue a relationship with a man that does not have a job yet but has a future?

Answer:
If he does not have a job, he should at least have sense; he should be found doing something.
Not having a job does not mean he shouldn't have an income, if he does not have a job, he should be wise enough to create a job or engage in honest work.
As a man, don't ever tell anyone you do not have a job if not you have lost respect, there are so many things to do if you do not have a job.
Pride is one of the reasons why some people do not have a job. As a lady, run away from a man who says he doesn't have a job because he doesn't have a future.

Question 9
Please Sir, is it wrong to marry a man that your parent do not approve of?

Answer:
If God says Yes, why not!
If all the compatibility test says yes, pray to God until you win your parent to your side.

Question 10
Greetings Pastor, please can God speak to the mother of a lady concerning the man that would marry her daughter without speaking to the man or lady in question?
If yes, please what should be the position of the man?

Answer:
The man is not yet mature for marriage; he is not a man because his affairs are still being detected by his mother.

Read 446 times Last modified on Monday, 23 November 2020 16:27

Media

To Be replaced By Actual Singles Service Video Generated by Overflow Media Station
Login to post comments